Piknik

 

OKOLJU PRIJAZNI LAMPIONČKI

S prireditvijo vsako leto nadgrajujemo ekološko ozaveščanje in tudi letos bo tako.

S prireditvijo vsako leto nadgrajujemo ekološko ozaveščenost in tudi letos bo tako. Standardnim usmeritvam, da “študenti nismo svinje“, dodajamo popoldanskem dogajanju še ekološko kampanjo, s katero bomo na Lampiončkih še bolj prijazni do okolja. Organizator letos vsem udeležencem zagotavlja EKO pribor (kozarci, vilice, noži), ki ga prejmete ob vstopu na piknik. Pred tem vsak udeleženec poravna EKO prispevek v višini 3 EUR, ki ga je mogoče poravnati v predprodaji ali na dan dogodka. Ob vstopu na piknik na Info točki prejmete »EKO paket«, ki zajema kozarce, pribor ter festivalsko zapestnico, s katero imate neomejen prehod v času piknika. Eko prispevek zajema in pokriva tudi del zneska za čiščenje celotnega prireditvenega prostora med in po zaključku piknika.

Na samem piknik »placu« bodo postavljeni EKO otočki, kamor želimo, da sproti oddajate in sortirate odpadke, ki nastajajo. Prav tako pa bo med nami krožila študentska »svinjska patrulja«, ki bo poskrbela, da prizorišče zapustimo v čim bolj urejenem stanju ter javnosti še enkrat pokažemo, da smo študenti odgovorni do okolja.

 

 


ČASOVNICA PIKNIKA:

8:00 – Odprtje piknik »placa«

Obvezni Eko prispevek na 3eur/posameznika. Priporočen nakup v predprodaji v kavarni ŠTUK od srede, 3. maja naprej; na dan dogodka na blagajni ob vhodu;

14:00 – Tradicionalne Lampiončkove igre (zbor ekip ob 13. uri);

16:00 – konec vnosa hrane in pijače na piknik »plac«;

18:00 – konec piknika / selitev na koncertno prizorišče.


V zadnjih letih je organizacija piknika bila v domeni študentov, ker pa je le ta pred leti presegel svoje omejitve, smo zaradi varnosti organizacijo piknika dodali v okvir dogodka Lampiončki. Predvsem zaradi varnosti obiskovalcev in vzdrževanja osnovnega reda smo v zadnjih letih uvedli določene omejitve, s čimer pa nikakor ne jemljemo proste možnosti grilanja ter popoldanskega druženja. Zavedati se moramo, da se v neposredni bližini nahajajo študentski domovi, fakultete in bivanjsko naselje, ter da z odgovornimi dejanji prispevamo k temu, da se na Lampiončkovem pikniku družimo tudi v naslednjih letih.

Da bo javnost »Lampiončke« sprejemala kot študentski praznik, ne pa kot kup smeti in pijane študente, se držimo naslednjih usmeritev:

Kaj smem prinesti na piknik?

pijača v nestekleni embalaži; žar (plin oz. oglje); hrana; odeje in podloge; senčnik; posoda; hladilna torba

Kaj ni dovoljeno?

kavči, ležalniki; agregati in ozvočenja; bazeni; nakupovalni vozički; pribor

Na pikniku bo na voljo tudi šank hladnih pijač s cufanimi cenami in veliko količino ledu!