O lampiončkih

Lampiončki veljajo za simbol študentov in predstavljajo največji projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru. Že desetletja so Lampiončki stalnica na koledarju mariborskih študentov, namenjena druženju ter športnim in zabavnim aktivnostim. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik, ki vsakoletno združuje množice mladih med 16. in 35. letom starosti in vse mlade po srcu.

Starostna omejitev vstopa na dogodek je 16 let.

Prvi Lampiončki so bili izpeljani že leta 1981, kar prireditev uvršča med dogodke z najdaljšo tradicijo med vseslovenskimi študentskimi dogodki. Prepoznavnost dogodka presega štajersko območje, pester program dnevnih in večernih aktivnosti pa privabijo številne mlade.

Lampiončki se predstavljajo kot celodnevni dogodek z Lampiončkovimi igrami, v večernem koncertnem delu pa se zvrstijo nastopi številnih priznanih glasbenikov.

Vrhunec prireditve, kjer se vsako leto zbere okoli 10.000 obiskovalcevm predstavlja večerno koncertno dogajanje na dveh odrih. Glavni oder vsako leto zasedejo skrbno izbrani vrhunski domači in tuji rock glasbeniki, na ŠTUK odru pa se predstavljajo DJ-i ter lokalni glasbeniki.

ORGANIZATOR

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je stanovska skupnost študentov mariborske univerze. Temeljna dejavnost Študentske organizacije Univerze v Mariboru je izvajanje študentskih interesnih in obštudijskih dejavnosti ter vodenje študentske politike na področju izobraževanja, socialnega in ekonomskega položaja študentov ter mednarodnega sodelovanja. Dejavnost Študentske organizacije Univerze v Mariboru izvajajo oddelki ŠOUM, in sicer predvsem na področjih socialnega standarda, izobraževanja in univerzitetne politike ter mednarodnega sodelovanja, znotraj ŠOUM organizirane organizacijske enote, kot so Medijski center ŠOUM, Skupnost evropskih študentov tehnike BEST, Dijaška skupnost Maribor, Študentska organizacija Fakultete za organizacijske vede Kranj. Ob tem ŠOUM izvaja subvencionirano študentsko prehrano v Mariboru, Hočah, Celju, Velenju, Kranju, Murski Soboti, Slovenj Gradcu in drugod.

en_USEnglish